Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü

COMÜ TOPLUMSAL DÜŞÜNCE KULÜBÜ VE SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ “MEZUN KONUŞMALARI” SERİSİ ÜÇÜNCÜ KONUĞU NAGEHAN AYDIN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ.


 
ÇOMÜ Toplumsal Düşünce Kulübü ve Sosyoloji Bölümü “Mezun Konuşmaları” serisi üçüncü konuğu Nagehan Aydın’ın katılımıyla gerçekleşti. ÇOMÜ Sosyoloji Topluluğunun başlatmış olduğu “Mezun Konuşmaları” serisi Sosyoloji Topluluğunun kulüp olma süreciyle beraber Toplumsal Düşünce Kulübü tarafından 21.03.2024 tarihinde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde D-108’de gerçekleştirildi. Serinin üçüncü konuğu Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Büro Personeli olarak istihdam eden Nagehan Aydın oldu. Nagehan Aydın lisan ve yüksek lisans eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde tamamladı. 

Aydın, eğitim hayatındaki deneyimlerini aktararak sosyoloji bölümünde lisans eğitimine devam eden öğrencilerin kendilerini geliştirmek için nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini ve nerelerden faydalanabileceklerini anlattı. Mezuniyet sonrası kamu ve bakanlıklarda istihdama yönelik olanakların ve süreçlerin hangi aşamalarda ve nasıl değerlendirildiğini anlattı. Saha çalışmaları ve Yüksek Lisans eğitim süreçlerinde ki deneyimlerini ve hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiğini öğrencilerden gelen sorular üzerinden yanıtladı ve etkinlik tamamlandı.