Sosyoloji Konuşmaları ’21: Nitel Araştırmalarda Güven Duyulabilirliğin Sağlanması

Devam eden ÇOMÜ Sosyoloji Konuşmaları ’21 kapsamında gerçekleşecek dönemin ikinci seminerinde konuşmacımız Karabük Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Dr. Zeynep Kurnaz.

Seminerde Kurnaz,

- nitel araştırmaların yürütülmesi sürecinde güvenduyulabilirlik (geçerlik-güvenirlik) stratejileri,

- nitel araştırma adımları,

- araştırmacının konumu,

- örneklem seçimi,

- teori seçimi,

- veri toplama süreçleri,

- araştırma boyunca dikkat edilmesi gerekenler,

- araştırmacıyı bekleyen zorluklar ve bunları aşma çabalarını tartışmaya sunacak ve ortak yazarı olduğu yayınlanan son makalesi Bir Yer Olarak Göbekli Tepe’nin Ötekileş(tiril)en En Son Sakinleri* üzerinden deneyimlerini paylaşacaktır.

*Kervankıran, İ., Kurnaz Z., ve Başçı, E. (2021). Bir Yer Olarak Göbekli Tepe’nin Ötekileş(tiril)en En Son Sakinleri. Sosyoloji Araştırmaları Dergisi: 24 (3), 29-63.